top of page

artencurs

Col·lectiu artivista de la UAB
Projecte d'Innovació Docent de la UAB de 2017 a 2021. IP: Jèssica Jaques Pi. Avalat per la OQD

  • Instagram
  • facebook

Apunta't a

ARTENCURS

Si ets estudiant, si busques creuaments entre art i filosofia, si vols professionalitzar la teva carrera

Artencurs és un Projecte d'Innovació Docent en Filosofia i un col·lectiu estètico-filosòfic de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), en marxa des de 2017, i que malda per la generació i transferència del coneixement que aporten les pràctiques artístiques i filosòfiques de manera igualitària. Des d'un espai altre, entre dins i fora de les aules, artencurs contribueix a fer de la UAB un espai d’intercanvi de coneixements a partir de la igualtat de les intel·ligències i dels talents.

Segueix llegint per saber-ne més!

OBJECTIUS

 1 

Generació i transferència de coneixements intra (a dins de) les arts i altres pràctiques estètiques inter pares (entre iguals) amb el focus de la filosofia.

 2 

Enfortiment de la xarxa col·laborativa entre professors i estudiants i entre els estudiants dels graus implicats, que afecta la planificació de les guies docents de les assignatures corresponents.

 3 

Enfortiment del vincle entre la praxis discursiva i l’artística en vistes a la professionalització, que condueix a la transferència dels coneixements al territori immediat.

 4 

 Cultiu de la passió per les arts, la filosofia i les dinàmiques col·laboratives.

Cultiu de l’audàcia i la generositat com a virtuts humanes i professionals.

IMG_0920.JPG

mètode neosocràtic

 GENERACIÓ DE   CONEIXEMENTS 

Generació de coneixements a partir de les disposicions cognitives i creatives dels estudiants, enteses com un tot, objectiu treballat a l'aula i en activitats en centres artístics, museus o espais de la UAB com a docència no reglada.

 PROFESSIONALITZACIÓ 

La professionalització, exercida a través de Museus, Fundacions i convenis de pràctiques, beques doctorals i post doctorals.

 TUTORIES INDIVIDUALS 

 I EN GRUP 

Cada programa formatiu està acompanyat d'una forta acció de seguiment en tutories individuals i en grup exercida de manera regular.

 MICROPROJECTES 

El cultiu de la capacitat de transferència cap a l'esfera pública amb microprojectes vinculats a les arts. Aquest objectiu el treballem en el territori immediat: Vallesos i Barcelonès.

 PASSIÓ PER LA FILOSOFIA 

El cultiu propi i en grup de la passió per la filosofia i les arts com a activitats creatives, així com l'expansió d'aquesta passió a l'esfera pública i la seva deriva a projectes professionalitzadors.

 REVISIÓ DE LES GUIES   DOCENTS 

La docència no reglada serveix d'avantguarda per a la revisió qualitativa dels continguts de les guies docents de cada curs.

REFERENTS

WALTER BENJAMIN

"L'obra d'art en l'època de la seva reproductibilitat tècnica"

benjamin.jpg

NELSON GOODMAN

"Maneres de fer móns"

nelsongoodman.jpg
AVT_Jacques-Ranciere_7112.jpeg

JACQUES RANCIÈRE

"El Mestre Ignorant"

SUSAN SONTAG

"Against Interpretation"

bottom of page